Brynnkällevägen 29

Hisings kärra, Göteborg, Västra Götaland
Öppnar preliminärt Q3 2024
1 av 5 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Brynnkällevägen är en gruppbostad enligt LSS som vänder sig till dig med diagnos inom autismspektrum som även kan ha intellektuell funktionsnedsättning. På vår LSS-gruppbostad i Hisings Kärra i Göteborg ska du känna dig trygg och delaktig. Vi vill ge dig möjlighet att utvecklas som människa och vårt arbete utgår från dina önskemål, behov och förutsättningar.

Vi arbetar individanpassat utifrån Nytidas ramverk för pedagogik (läs mer här >>) som bygger på lågaffektivt bemötande, tydliggörande pedagogik och alternativ och kompletterande kommunikation (AKK).

Arbetssättet är individanpassat för att varje enskild boende ska ha de bästa förutsättningar för livskvalitet, delaktighet, självbestämmande och meningsfullhet. Med lugn, trygghet och struktur ger vi dig stöd att använda dina styrkor och att bejaka dina intressen.

Fysisk miljö

Gruppbostaden är ett enplanshus med sex boendelägenheter och en gemensamhetsdel. Lägenheterna är 2:or på cirka 42 kvadratmeter. De består av entré, kök, vardagsrum och matplats i öppen planlösning samt badrum (med tillgänglighet för den rullstolsburne) och sovrum. Alla lägenheterna har även egen uteplats och utgången till uteplatsen kan användas som egen entré för den som vill.

I direkt anslutning till lägenheterna finns de gemensamma delarna som består av ett stort kök med matplats och vardagsrum i öppen planlösning. Här kan du umgås med grannar och personal när du vill. Här ordnar vi filmkvällar och firar högtider tillsammans. De gemensamma delarna av gruppbostaden har även en rymlig tvättstuga som du kan boka samt en stor uteplats.

Gruppbostaden ligger i Hisings kärra 15 kilometer norr om centrala Göteborg. I Hisings kärra finns närhet till mataffär, grönområden, ridklubb, fritidsby, simhall, med mera. Om du vill ha tillgång till större utbud av butiker, nöjesliv och samhällsservice tar du dig till Göteborgs centrum med kommunala färdmedel på cirka 20 minuter.

Om medarbetarna

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsverksamhet Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel utbildningar inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Visa hela beskrivningen

Lyssna