Brovägen LSS och Sandhälla LSS

hGruppbostad
Vagnhärad, Trosa, Södermanland
1 av 15 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Brovägen och Sandhälla LSS-boenden vänder sig till dig med diagnos inom autismspektrum och/eller intellektuell funktionsnedsättning.

Med utgångspunkt i genomförandeplanen och utifrån dina individuella behov finns personalstöd för personlig omvårdnad, hushållsarbete, tvätt, matinköp och matlagning. Du kan även få stöd med planering, ekonomi, läkar- och myndighetskontakter samt samverkansmöten. Vi ger även stöd och information om rättigheter och möjligheter i förhållande till funktionsvariationen.

Vi arbetar individanpassat utifrån Nytidas ramverk för pedagogik (läs mer här >>) som bygger på lågaffektivt bemötande, tydliggörande pedagogik och alternativ och kompletterande kommunikation (AKK).

Arbetssättet är individanpassat för att varje enskild boende ska ha de bästa förutsättningar för livskvalitet, delaktighet, självbestämmande och meningsfullhet. Med lugn, trygghet och struktur ger vi dig stöd att använda dina styrkor och att bejaka dina intressen.

Aktiviteter och delaktighet

Varann vecka har vi husmöten för att diskutera boendet och önskemål om aktiviteter och fritid. Två gånger om året kan du delta i planeringsdagar tillsammans med personalen och verksamhetschefen. Då diskuterar vi och planerar aktiviteter de närmaste 6 månaderna. En gång om året erbjuds du delta i en intern boendeundersökning där du kan framföra vad du tycker är bra och mindre bra i boendet. Anhöriga och uppdragsgivare har samma möjligheter i egna enkätundersökningar. Vi har personal på plats dygnet runt.

Fysisk miljö

Brovägen är beläget i Vagnhärad, ca 45 minuter söder om Stockholm samt 30 minuter från Södertälje och Nyköping med bil. Det är gångavstånd till köpcentrum med mataffär, apotek, badhus, bibliotek, restauranger och caféer. I centrum finns även tågstation varifrån det går snabbt och enkelt att ta sig till storstaden. Här finns sex lägenheter, fyra med egna entréer och en gemensam entré till de två övriga. En stor vacker trädgård omger husen och det finns rika möjligheter till fritidsaktiviteter i närområdet.

Vårt boende Sandhälla är avskilt beläget i närheten av vår Dagliga verksamhet och endast tio minuter från Brovägen. Det ligger naturnära och ostört.

Om medarbetarna

Vi är 20 medarbetar på Brovägen och Sandhälla varav 10 är fast anställda och 10 är timvikarier. Våra medarbetare har relevant utbildning och kunskap för att arbeta med målgruppen.

Så är det att bo i en gruppbostad

Visa hela beskrivningen

Lyssna