Visa alla bilder

hHVB, Utredning

Egen regi
LVU, SoL 7.1.1
Barn & Unga
30
0-13 år

Utredning, behandling och stödboende för familjer.

På Björklyckan välkomnar vi föräldrar med barn 0-13 år

Björklyckan är ett utredningshem och behandlingshem med heldygnsvård. Vi utför, utifrån socialtjänstens uppdrag, utredningar gällande föräldraförmåga samt behandling i en hemliknande kontext.

Björklyckan tar även emot akutplaceringar där omvårdnad är det primära uppdraget och vi kan erbjuda utsluss, eftervård och umgängesstöd vid behov.

Björklyckans mål är att främja varje barns behov av en god utveckling och trygg uppväxt genom att klarlägga föräldrars förmågor samt stödja varje förälder att visa sitt barn kärlek, vägledning och gränssättning.

Björklyckans medarbetare agerar positiva förebilder. Vi eftersträvar att skapa förutsättningar för trygga och pålitliga relationer samt strukturer som tydliggör och härbärgerar familjens problematik. Med detta avser vi skapa en trygghet och förutsägbarhet för hela familjen.

Just nu har vi lediga platser.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Björklyckan HVB

Verksamheten ligger i en lantlig miljö ca 27 km norr om Karlskrona på en fantastisk sjötomt. Vi har en stor trädgård med mycket plats för lek och umgänge åt familjerna. Vi har två byggnader för boende. I det stora huset, som är på två våningar, finns det 11 rum i olika storlekar. Vi har stora rum för den stora familjen på 4-5 personer och vi har små rum för ensamstående med ett barn. En del rum är inredda med spjälsäng och skötbord. Det finns en stor matsal där familjerna blir serverad gemensam frukost, lunch och middag, två gemensamma tv-rum, ett på varje våning. I det mindre huset finns två lägenheter med egen ingång för familjer som har kommit lite längre i sin behandling. I båda lägenheterna finns det kök och tv-rum.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

På Björklyckan finns 10 medarbetare. Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.