hGruppbostad

Entreprenad
1
LSS 9§9
Vuxna
ADD, ADHD, Aspergers, Autism
5

LSS-boende i Stockholm

Andersvägens LSS-gruppboende vänder sig till dig med ADHD/ADD, Aspergers syndrom eller autism.

I en trygg miljö arbetar vi systematiskt utifrån dina unika behov. Vi säkerställer att kvalitén på vårt arbete håller måttet genom att hela tiden dokumentera och följa upp allt som rör dig.

Arbetsmetoder

De arbetsmetoder vi använder på Andersvägen i dag är bland andra:

Teacch: Treatment and Education of Autistic and related Communication handicapped Children är ett program med strikt pedagogik och fysisk struktur som har fokus på kommunikation både på abstrakt och konkret nivå. De centrala frågorna som alltid ska besvaras är Vad? Hur? När? Med Vem? Hur länge? Vad ska hända sedan?

TBA: Tillämpad Beteendeanalys är en vetenskaplig metod som gör det möjligt för medarbetarna att både förstå och bemöta beteenden som kan upplevas opassande av omgivningen och som kan inskränka den enskildes möjlighet till socialt samspel.

ESL: Ett självständigt Liv är en pedagogik som handlar om att höja de mest grundläggande färdigheterna i det vardagliga livet. Hit hör olika moment av ADL, Allmän daglig livsföring.

Sociala berättelser: Seriesamtal är ett pedagogiskt arbetssätt för personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar som autism. Texter och bilder används för att de boende ska på ett lätt sätt förstå situationer.

Aktiviteter

På Andersvägen kan du syssla med många olika saker: till exempel musik och dans, styrketräning på anpassade redskap, spela biljard, laga mat och spela badminton. Vi ger oss också iväg på olika aktiviteter. Det kan vara en picknick i närbelägna Hagaparken men också bio- och restaurangbesök, besök på badhus, nöjespark och julmarknad. Vi gör också utflykter till bland annat Göteborg.

Vi tränar visuell kommunikation. Högtider firar vi på ett tydligt strukturerat sätt.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Andersvägen (f d Facklan)

Andersvägens gruppboende har fem lägenheter och är beläget i en bostadsrättsförening i Hagalund i Solna. Boendet ligger naturnära, till Hagaparken är det fem minuters promenadväg. Du bor i en egen lägenhet och har tillgång till gemensamma utrymmen.

Vi har nära till flera busshållplatser och Solna pendeltågsstation samt tio minuter med buss till tunnelbanan.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

På Andersvägen finns cirka 13 medarbetare (alla anställningsformer). Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.