Åkarp

hGruppbostad
Jönköping, Vaggeryd, Jönköping
Öppnar preliminärt Q3 2023
1 av 9 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Åkarp är en nybyggd modern gruppbostad med sex platser, lantligt belägen strax söder om Jönköping. Bostaden vänder sig till dig som har en diagnos inom autismspektrum och/eller intellektuell funktionsnedsättning.

I en tydlig miljö som du har lätt att hantera och känner dig hemma i, kan du leva så självständigt som möjligt med stöd anpassat för dig. Vi utgår från dina unika förutsättningar, styrkor, intressen och behov så att du kan utvecklas och må bra. Vi värnar om ett gott samarbete med ditt kontaktnät (anhöriga/gode män/handläggare etc.). Vi arbetar med lågaffektivt bemötande och tydliggörande pedagogik.

Här på Åkarp tycker vi det är viktigt att ge uppmuntran och ha kul tillsammans men också med struktur, ordning och reda.

Fysisk miljö

Åkarp ligger i Svensberg, ca 8 km från Jönköping. Gruppbostaden ligger i bekväm anslutning till riksväg 40 och E4:an. Busshållplatsen ligger vid väg 40 och trafikeras med buss 130 som går 1 gång/ timme och tar 17 min till Jönköping. Det finns även en gång- och cykelbana till Jönköping.

Åkarp är omgivet av natur och lugn men har samtidigt närheten till köpcentret A6 och Jönköpings centrum vilket gör läget unikt.

Gruppbostaden består av sex lägenheter med 2 rum och kök på ca 42 m2 och egen uteplats. Alla lägenheter har 2 ingångar, - en inifrån gruppbostaden och via den egna altandörren.

Gruppbostaden har två huvudentréer samt gemensamhetsutrymmen som består av tvättstuga, kök och vardagsrum.

Om medarbetarna

Via vår egen utbildningsverksamhet Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel utbildningar inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat för att främja de boendes utveckling och välmående. Alla chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Visa hela beskrivningen

Lyssna