Välkommen på kostnadsfritt digitalt seminarium om:
Hälsopepp – hur vänder vi inaktivitet till aktivitet hos personer med funktionsnedsättning

Personer med funktionsnedsättning idrottar och motionerar mindre än andra och under pandemin har omfattningen av fysisk aktivitet minskat ytterligare. Välkommen till ett digitalt seminarium där vi talar om varför träning gör så stor skillnad och vad vi kan göra för att förebygga fysisk inaktivitet och ohälsa bland personer med funktionsnedsättning.

Program

  • Filip Carlsson, utbildad fysioterapeut, berättar vad som händer i kroppen vid fysisk aktivitet. Filip kommer också att ge tips på hur alla, oavsett funktionsnedsättning, kan hitta sin träningsform och hur man gör för att behålla motivationen.
  • Simon Tingberg, gruppchef på Barnängsgatans barn & ungdomsboende vände inaktivitet till aktivitet genom att engagera både medarbetare och ungdomar i att bygga en egen träningslokal.
  • Glada midnattsloppet – för femte året är Nytida stolt medarrangör till Glada Midnattsloppet för alla med en kognitiv funktionsnedsättning. Loppet har blivit en succé med fantastiska deltagare som springer, går och rullar i mål.

Datum och tid

Fredag 28 maj kl 10:00-10:45

Begränsat antal platser.

Datum och tid
Fredag 28 maj
kl 10:00-10:45

Seminariet är kostnadsfritt!

Mer om motion och träning inom Nytida