Kan egenskaper hos personer med Aspergers syndrom vara önskvärda egenskaper också hos andra? Ja, det anser årets huvudtalare vid Solhagakonferensen, professor Tony Attwood, som är känd för att ha utmanat synen på Aspergers syndrom. Hans fokus på positiva diagnoskriterier har fått stor spridning i världen, inte minst genom hans böcker.

I sin föreläsning på Solhagakonferensen kommer Tony Attwood att berätta om ett annorlunda sätt att vara, tänka och lära med Asperger. Han började intressera sig för autisms som 19-åring 1971. Sedan dess har han förvärvat djup kunskap och bred erfarenhet i sitt arbete, vilket har omfattat hela spektrumet av autism – från spädbarn till vuxna, från dem vars förmågor och beteende starkt påverkas av autismen till dem som kan vara högpresterande. Han har skrivit flera böcker, bland annat ”The Complete Guide to Asperger´s Syndrome” och ”Asperger´s Syndrome: A Guide for Parents and Professionals”.

Tony Attwood har arbetat kliniskt i England, Nya Zeeland och sedan 1985 i Australien.

Solhagakonferensen leds av journalisten Kattis Ahlström som genom sitt sociala engagemang ofta möter personer inom autismspektrumet. Dagen består också av miniseminarier, utställning, mingel och möjlighet att knyta nya kontakter.

Då Solhagagruppen sedan den 1 april i år är en del av Nytida, sker arrangemanget i Nytidas regi.

Media är hjärtligt välkomna att delta! Vi är tacksamma om ni har möjlighet att anmäla deltagande i förväg, för förtäringens skull.

Tid: Fredag 22 april kl 9-17

Plats: Hotell Rival, Mariatorget 3, Stockholm

Kontakt/anmälan: solhagakonferensen@solhagagruppen.se eller telefon 020-66 20 20, Nytida Platsakuten

Nytida är Sveriges ledande aktör när det gäller stöd till barn, unga och vuxna med medicinsk eller social funktionsnedsättning. På våra 400 verksamheter börjar en ny tid för våra kunder vars livskvalitet ytterst garanteras av 7 000 experter på stöd och omsorg. Tillsammans med vårt systerföretag Vardaga ingår vi i Ambea.