Läs mer

Välkommen till våra nya LSS-boenden i södra Sverige

Just nu bygger vi gruppbostäder i Skåne och Halland

I Skåne och Halland bygger Nytida gruppboenden på flera orter. I fina och nya lägenheter erbjuds hem för dig som tillhör personkrets 1 inom LSS.

Du som bor i en gruppbostad har din egen lägenhet som du möblerar själv. I anslutning till lägenheten finns gemensamma utrymmen där du kan umgås och träffa medarbetare och andra boende.

Det finns alltid personal på plats som ger stöd i den omfattning som behövs. Våra medarbetares uppgift är att ge stöd till så stor självständighet som möjligt för dig som bor här. Vad man behöver hjälp med varierar från person till person. En grundsten är att var och ens integritet och rätt till så stort självbestämmande som möjligt alltid ska respekteras.

LSS-gruppbostäderna är nybyggda eller nyrenoverade, fräscha och med hög standard. Nytidas gruppboenden tar emot personer från hela Sverige.

Att vi nu öppnar så många gruppboenden i Skåne innebär också goda möjligheter att välja det som passar dig bäst. Helsingborg  har ett stort utbud av aktiviteter och är nära Danmark. Vill du ha mer av lugn och ro finns andra alternativ att välja på till exempel i Klippan, Svalöv eller utanför Laholm.

Läs mer om Nytida, LSS och Skåne

Här kan du läsa mer om våra gruppboenden och hur du gör om du vill flytta till ett boende. Vi berättar också om några av de dagliga verksamheter vi har i Skåne.

Hittade inget

Vill du ha en plats hos oss?

Kontakta våra verksamheter på respektive boende längre ner på sidan eller kontakta vår placeringsrådgivare Pernilla så hjälper hon dig.

Här är våra nya gruppboenden i Skåne och Halland
Hittade inget