Nyheter

Korsaröd en väg från missbruk

Korsaröd i Skåne har sedan 1976 tagit emot personer med psykisk ohälsa i kombination med missbruk som ofta har pågått under en lång tid. Här ges chans att komma bort från missbruket, och få en bättre psykisk hälsa.

På Korsaröd råder en familjär stämning och en humanistisk människosyn. Man arbetar med KBT-behandling och återfallsprevention. Runt varje person finns ett team bestående av behandlingspersonal, sjuksköterska och psykolog.

– Vi hjälper en människa i taget till ett bättre liv. Den som är här får parallellt med behandlingen tid att reflektera och fundera på vad hen själv vill göra med sitt liv. Behandlingspersonalen finns som ett stöd under hela processen för att åstadkomma förändringen, berättar Jörgen Ekeberg som är placeringssamordnare.

En av dem som lyckats bra är en man med långvarigt alkoholmissbruk, där de tre senaste åren varit riktigt tuffa. Han har nyligen har lämnat Korsaröd efter att ha fått hjälp att ta sig ur sitt missbruk och komma vidare.

– Jag har varit på fyra olika behandlingar tidigare som alla var enligt 12-stegsmodellen och de fungerade inte, säger han.

Men den KBT-behandlingen han har fått under tre månader på Korsaröd har fungerat för honom. Han har också fått göra en neuropsykologisk utredning där det har kom fram att han har ADHD.

På Korsaröd har mannen helt fått utgå från sig själv och vad han tycker, tänker och känner. Han har haft tid att reflektera över sitt liv och har själv kunnat forma hur han vill att livet ska se ut i framtiden, men med gott stöd från personalen.

Nu lämnar mannen Korsaröd för att flytta in i sin nya lägenhet, ska börja jobba och kommer fortsätta att träna på gym som han gjort under tiden på Korsaröd. Han har en familj och öppenvården som kommer att ge stöd och ser nu fram emot sitt nya liv.

– Det är spännande och förväntansfullt att börja på ny kula, helt på egen hand.

 

För frågor om placeringar

[woothemes_our_team per_row=”2″ id=”6272″ /]

Läs mer om Korsaröd
Sökningen returnerade inga resultat