Skapande kollo.

I år erbjuder vi två kolloperioder med temat skapande.

Ett på gården Lillsjödal i Skåne och ett på Norra Vi i Östergötland. Under kolloperioderna löper temat som en röd tråd genom både utflykter och hemaktiviteter. Temat innebär att vi fördjupar oss i deltagarnas intresse både individuellt och i grupp. Det kan vara att skriva filmmanus, spela teater, bygga konstverk, graffitti eller prova på olika experiment och pyssel som ledarna anordnar. Temat ger möjlighet att pröva på nya saker i en struktuerad miljö med kunniga medarbetare.

Äventyrs kollo.

För åttonde året erbjuder vi ett äventyrskollo på en av våra gårdar i Skåne

Äventyrskollot riktar sig till dig som tycker om att vara ute i skog och mark. Vi erbjuder möjlighet att prova på utomhus aktiviteter som intresserar just dig. Du kan till exempel prova på att klättra, paddla kanot, fiska, sova i tält, göra mat vid lägerelden eller kanske bekanta dig med en mängd andra saker som hör äventyr och vildmark till. Det finns erfaren och kunnig personal på plats  som lär ut överlevnadsknep och guidar dig på spännande utflykter och genom spännande aktiviteter.

Fantasy kollo.

För fjärde året erbjuder vi ett fantasykollo på en av våra gårdar i Skåne

Fantasykollot riktar sig till dig som är intresserad av till exempel rollspel, cosplay, lajv, manga, bronies och spel, med mera. Med utgångspunkt i dina intressen utforskar vi tillsammans i andra världar och alternativa universum. Temat riktar sig både till dig som har massa erfarenhet men också till dig som är helt ny inför fantasy-temat och tycker att det verkar spännande. Under perioden varvas aktiviteter med fantasytema med vanliga kolloaktiviteter som till exempel bad, rodel, tubing och mysiga lägereldar. På plats finns förutom vår kunniga personal även en temapedagog.

Djur och natur.

Ett av våra nyare teman som riktar sig till yngre deltagare på en av våra gårdar i Skåne.

Djur och natur temat riktar sig till dig som är intresserad av djurens värld. Vi erbjuder möjlighet att prova på djurorienterade aktiviteter som intresserar just dig.Här ges till  exempel möjlighet att besöka bondgårdar, hundpensionat, katthotell och ridning. Utflykterna varvas med klassiskt skoj på kollogården, som bad och mys vid lägerelden.