Läs mer

En dag på kollo

Schema över en dag

Lyhört. Flexibelt. Lågaffektivt. Deltagarens önskemål och individuella förutsättningar är viktiga för oss, för att göra kollovistelsen så trygg och avkopplande som möjligt. I kombination med tydliga spelregler, som med exempelvis fasta programpunkter på dagarna, försöker vi skapa ett kollo med tydliga ramar och förväntningar. Så här läggs i princip en dag på Kasper Kollo upp:

 

Kl. 8-10        Frukost. Man vaknar eller blir väckt på överenskommen tid.

Kl. 10            Samling vid white-boardtavlan där vi pratar om vad som ska hända under dagen. På tavlan skrivs valmöjligheter upp och vilka ledare som håller i aktiviteterna.

Efter samlingen: Är en utflykt planerad så packar man in sig i verksamhetsbilen och åker iväg till exempelvis älgpark, badhus eller annat besöksmål. Antingen åker alla eller så stannar en grupp hemma och har gårdsaktiviteter.

Kl. 13            Lunch.

Efter lunch: två till tre aktiviteter att välja mellan, till exempel ro med båt, paddla kanot, göra batik, fiska, åka till katthem och klappa katter.

Kl. 16            Mellanmål och samling. A-passet (dagens första omgång ledare) lämnar över till B-passet (andra omgången) som går igenom planerna för kvällen på samma sätt som A-passet gjorde tidigare under dagen.

Fram till middagen är det oftast schemalagd vila och återhämtning, till exempel att ta igen sig på rummet, spela tv-spel eller ta en promenad med ledare.

Kl. 18:30       Middag

Efter middagen: Två till tre aktiviteter att välja mellan, exempelvis film, lägereld, kvällsbad eller sällskapsspel.

Kl. 21            Kvällsfika med macka eller liknande.

Kl. 22            Borsta tänderna och börja varva ner.

Kl. 22:30       Tyst på rummen. Zzzz.