Läs mer

Jour- och familjehem

När ett barn eller en ungdom behöver ett nytt hem.

Nytida Nåjden familjehem

För oss står barn och ungdomars behov alltid i centrum och vårt stora engagemang vilar på alla barn och ungdomars rättighet att få en bra uppväxt.

Nytida Nåjden har arbetat med konsulentstödd verksamhet i mer än 20 år och har genom åren byggt upp en gedigen kunskapsbredd och spetskompetens inom konsulentstödd familjehemsvård vilket borgar för högsta kvalitet i familjehemsuppdragen.

Vår erfarenhet visar att kontinuitet, kompetens och kvalitet ger en trygghet för barnen, familjehemmen och socialtjänsten. I det dagliga arbetet tar vi ett helhetsansvar genom att effektivt samordna socialtjänstens uppdrag och arbetar i team kring de placerade barnen och ungdomarna. Vi vill göra skillnad – varje dag.

Vi finns från Skåne i söder till Jämtland i Norr. Varmt välkommen att kontakta oss!

Har du en placeringsförfrågan?

Kontakta vår placeringssamordnare Pernilla så hjälper hon dig.

Pernilla Persson

 

Pernilla Persson
Placeringssamordnare

Tel: 070-320 11 20
E-post: pernilla.persson@nytida.se

Fyll i en placeringsförfrågan

 

Vill du bli Familjehem?

Kontakta vår familjehemssamordnare Henrik så hjälper han dig.

Henrik Molina

 

Henrik Molina
Familjehemssamordnare
070-230 90 12
henrik.molina@nytida.se

Fyll i en intresseanmälan om att bli familjehem

 

Vi tillhandahåller olika former av familjehem.

Kraftigt förstärkt familjehemsplacering

Att vara familjehem innebär att du tar emot ett barn eller ungdom i ditt hem för en kortare eller längre tid. Ibland blir det under hela barnets uppväxt. Vid en kraftigt förstärkt familjehemsplacering har barnet eller ungdomen så stora behov av vård och omsorg att en vuxen i familjen behöver vara hemma på heltid. Familjehemmet behöver ha ett överskott tids-, utrymmes- och inte minst känslomässigt, för att ge barnet eller ungdomen bästa förutsättningar till en god personlig utveckling.

Jourhem

Ett jourhem är redo att med kort varsel ta emot ett barn eller en ungdom som akut behöver en placering. Ibland handlar det om en kortare period på bara ett par dagar men placeringen kan också vara upp till tre veckor. Därefter kan den övergå i en familjehemsplacering.

Medarbetare

Våra familjehemskonsulenter har adekvat utbildning, så som socionomutbildning, beteendevetare eller likvärdig utbildning. Samtliga familjehemskonsulenter har  även genomgått handledarutbildning. De har mångårig erfarenhet av familjehemsvård och arbete med placeringar av barn och ungdomar med en komplex problematik. Vi rekryterar omsorgsfullt och lägger stor vikt vid personlig lämplighet. För att familjehemmet ska kunna erbjuda vad barnet behöver, har familjehemmet varje vecka handledning av familjehemskonsulenten. Dessa är tillgängliga via jour dygnet runt, året om.

Vi söker fler familjehem

Har du hjärtat på rätt ställe och vill vara med och göra skillnad? Eller känner du någon som skulle passa för detta uppdrag? Vi behöver fler familjer som kan ta emot barn och ungdomar som är i behov av hjälp. För den som vill bli familjehem är det viktigt att ha ett personligt intresse och samtidigt förstå vilka behov som barnet har. Våra familjehemskonsulenters roll är att stötta familjerna som öppnar sina hem. Att vara jour- eller familjehem handlar om att se till barnets alla behov och stå för den dagliga omvårdnaden och vara barnets trygghet. Barnet ska vara en del i familjen och det är viktigt att familjen har både tid och känslomässigt utrymme för att ta emot ett till barn i familjen.
Alla jour- och familjehem går utbildningen Ett hem att växa i, som är en grundutbildning som tagits fram av socialstyrelsen.

Läs mer om hur det är att vara familjehem.

Kvalitetscertifierade

Sedan 2015 är Nytida Nåjden kvalitetscertifierade av RFF (Riksförbundet för Förstärkt Familjehemsvård).

Vill du veta mer?

Nytida Nåjden

Pernilla Persson
Placeringssamordnare
Nytida Nåjden
070-320 11 20
pernilla.persson@nytida.se

Henrik Molina
Familjehemssamordnare
Nytida Nåjden
070-230 90 12
henrik.molina@nytida.se

Bonita Bergman
Administratör
Nytida Nåjden
070-241 73 30
bonita.bergman@nytida.se

Rita Winlöf
Administratör
Nytida Nåjden
070-606 56 20
rita.winlof@nytida.se

Adress:
Storgatan 11
852 30 Sundsvall
Växel: 060-17 04 24
Fax: 060-17 04 99

 

Våra verksamheter
Totalt 1
Familjehem
Nåjden
Vi på Nytida Nåjden har drygt 20 års erfarenhet av kraftigt förstärkt familjehemsvård. Vår ...
Sundsvall, Västernorrland
Detaljer
Hittade inget