I fyra år har Erik varit på Kasper sommarkollo. Från första början blev han bästa vän med en annan kollodeltagare. Varje nytt sommarkollo har man träffats igen. Erik har också hälsat på bästa vännen hemma i Örebro. I somras fick Erik till och med en flickvän på kollot, avslöjar han. Även hon bor en bra bit från Öland.

– Självklart vill jag åka på kollo nästa sommar, säger han bestämt, och det är lätt att förstå när man hör honom berätta om vännerna han fått.

Resa själv inget problem

Bor man på Öland, som Erik gör, kan resorna kännas besvärliga när man vill åka till platser en bit in på fastlandet. Till senaste kollot i Norra Vi i Östergötland fick han för första gången resa själv. Pappa skjutsade till Kalmar där Erik tog tåget ”Kustpilen”. Efter lite mer än två timmars tågresa klev han av i samhället Kisa där Eriks kontaktperson mötte honom och tillsammans åkte de bil sista två och en halv milen till Norra Vi. För den som inte är van att resa på egen hand borde den här trippen ha varit en stor utmaning. Men inte för Erik.
– Det var inget speciellt att åka själv, säger han utan att tveka en sekund.

Tema och utflykter

Ett par kollo som Erik varit på har haft film och foto som tema. Hur man tar bra bilder fick han och de andra kollodeltagarna lära sig av en fotograf. Men det var mycket annat som också hände – till exempel utflykter till Kolmårdens djurpark och ett äventyrsbad i Jönköping. Spela fotboll, bada och fiska är exempel på andra aktiviteter som också hanns med under de härliga och händelserika kolloveckorna.

För Erik har vistelsen på Kasper Kollo blivit en av sommarlovets höjdpunkter.
– Jag mår mycket bättre av att åka dit och träffa kompisar och alla snälla ledare, säger han.

Namn: Erik
Varit på Kasper sommarkollo: Fyra gånger
Bor: På Öland
Vill tillbaka? ”Självklart!”