Sommarkollo

Period 3: 14-17 år, skapande kollo

Detta event har passerat.

Vårt mål är att ge våra deltagare en rolig och utvecklande kolloupplevelse, genom att erbjuda en blandning av spännande utflykter, strukturerade hemaktiviteter och tid för återhämtning. För att uppnå detta formar vår verksamhet utifrån deltagarnas styrkor, intressen och drömmar.

Tema:

I år erbjuder vi en kolloperiod med temat skapande på Norra vi i Östergötland. Under kolloperioderna löper temat som en röd tråd genom både utflykter och hemaktiviteter.

Temat innebär att vi fördjupar oss i deltagarnas intresse både individuellt och i grupp. Det kan vara att skriva filmmanus, spela teater, bygga konstverk, gjuta betong eller prova på olika experiment och pyssel som ledarna anordnar. Temat ger möjligheter att pröva på nya saker i en strukturerad miljö med kunniga medarbetare. Perioden riktar sig till dig som är 14-17 år.

 

Karta och adressinformation

Norra Vi – Östergötland

Gården Norra Vi – är vackert belägen med utsikt över sjön Sommen i Östergötland.
Norra vi ligger strax utanför Österbymo i den södra delen av Östergötland mellan Eksjö och Kisa. Högt belägen uppe på en kulle finns gården som har en huvudbyggnad med kök, matsal, sällskapsutrymmen och kontor och ett annex med rum för deltagare. Runt gården finns stora gräsytor kombinerat med skog och hagar. En liten bit därifrån finns en fin badplats och även bra vatten att fiska i. Huvudbyggnaden har också en veranda som ger möjlighet att sitta ute och äta och umgås.