Sommarkollo

Period 3: 13-16 år, klassiskt kollo

Denna period riktar sig till dig med högfungerande autism/Aspergers syndrom.

Vårt mål är att ge våra deltagare en rolig och utvecklande kolloupplevelse, genom att erbjuda en blandning av spännande utflykter, strukturerade hemaktiviteter och tid för återhämtning. För att uppnå detta formar vår verksamhet utifrån deltagarnas styrkor, intressen och drömmar.

Tema:

Klassiskt kollo innebär att det inte finns något specifikt tema för perioden utan är istället en större blandning av olika intressen. På alla perioder utgår vi ifrån vad våra deltagare har önskat att de vill göra. Till exempel kan vi åka på utflykter som laserdome, älgsafari eller äventyrsbad. Hemma på gården kan vi snickra, pyssla, spela tv-spel eller göra upp en eld och grilla. Allt beror på vad du som deltagare tycker är kul!

 

Om Lövestan:

Gården Lövestan är vackert belägen vid Osbysjöns strand med tillgång till kanoter, båt och fiskemöjligheter.

Lövestan består av ett stort hus där det finns kök, matsal och flera gemensamma sällskapsutrymmen. Det finns ett TV-spelsrum, ett filmrum, toaletter, en pysselhörna och ett rum där det finns möjlighet att spela spel eller rita. Det finns även en lång korridor där det finns dörrar som leder in till rummen där deltagarna sover. Precis utanför entrédörren ligger Osbysjön som är perfekt för såväl bad och fiske som kanotpaddling och en tur i roddbåten. Lövestan har en stor gräsmatta med bland annat en studsmatta, pingisbord och utrymme för utomhusaktiviteter, grillning och kvällsfika.

 

Lyssna