Sommarkollo

Period 1: 9-12 år, djur och natur

Detta event har passerat.

*För våra yngsta deltagare är kollovistelsen 7 dagar lång

Vårt mål är att ge våra deltagare en rolig och utvecklande kolloupplevelse, genom att erbjuda en blandning av spännande utflykter, strukturerade hemaktiviteter och tid för återhämtning. För att uppnå detta formar vår verksamhet utifrån deltagarnas styrkor, intressen och drömmar.

Tema

Djur och natur erbjuds för femte året i rad! Här ges till exempel möjlighet att besöka bondgårdar, hundpensionat, katthotell och ridning. Utflykterna varvas med klassiskt skoj på kollogården, som bad och mys vid lägerelden. Temat riktar sig till personer som gärna vistas ute i naturen och är intresserade av djurens värld.

Om Lillsjödal

Friluftsgården Lillsjödal ligger i ett naturskönt område med lövskog, ängar och med en liten sjö runt knuten, strax utanför Sösdala i Hässleholms kommun.

Kasper har haft sommarkollo här sedan år 2008 och vi har även helgläger året runt på denna gård. Lillsjödal består av en huvudbyggnad med kök, matsal och sällskapsrum på nedanvåningen och rum för deltagarna på ovanvåningen. Mitt över gårdsplanen ligger också ett annex med plats för ledare och en lada med ett rum som kan användas till bland annat filmvisning, pingis eller målning. Precis runt knuten till Lillsjödal ligger en liten sjö med badbrygga och bastu, här finns också möjlighet att paddla och fiska.

Karta och adressinformation

Lillsjödal – Skåne

Friluftsgården Lillsjödal – ligger i ett naturskönt område med lövskog, ängar och med en liten sjö runt knuten, strax utanför Sösdala i Hässleholms kommun.

Kasper har haft sommarkollo här sedan år 2008 och vi har även helgläger året runt på denna gård. Lillsjödal består av en huvudbyggnad med kök, matsal och sällskapsrum på nedanvåningen och rum för deltagarna på ovanvåningen. Mitt över gårdsplanen ligger också ett annex med plats för ledare och en lada med ett rum som kan användas till bland annat filmvisning, pingis eller målning. Precis runt knuten till Lillsjödal ligger en liten sjö med badbrygga och bastu, här finns också möjlighet att paddla och fiska. Lillsjödal har i sommar temaperioden musik och teater.